Länkar

Cyrénsalen på Länsmuseet Gävleborg - invigdes 1996. Utställningen i salen presenterar hela bredden av Gunnar Cyréns konstnärskap – med silver- och guldarbeten från den egna smedjan i Gävle till industriformgivning vid Orrefors Glasbruk och Dansk International i New York. Utställningens cirka 250 föremål är från åren 1959 till 2010. Samlingen är donerad av Gunnar Cyrén och ägs av Länsmuseet Gävleborg, förutom några pjäser som är deponerade av Gunnar Cyréns familj.
Sidan till Länsmuseet hittar du här
Sidan till Cyrénsalen hittar du här

DigitaltMuseum - Objekt och information från olika samlingar hos museer, föreningar och arkivinstitutioner. På museerna finns stora och spännande samlingar. Tidigare har dessa visats i urval i utställningar och böcker. Genom DigialtMuseum har man gjort delar av materialet sökbart via nätet. Innehållet DigitaltMuseum ökar I omfång hela tiden och målet är att museernas samlingar ska vara tillgängliga för alla intresserade, oavsett tid och plats.
Sidan hittar du här 


Designarkivet - Här visas smakprov ur filmprojektet Levande Design från 2008. Gå in under fliken Film. Du kan även fördjupa dig inom form och design samt söka bland bilder, böcker, artiklar och arkivhandlingar från 1845 till 2019. För att se filmerna I sin helhet, måste du först registrera dig och ansöka om att bli användare. Designarkiv.se är ett samarbete mellan Svensk Form och Centrum för Näringslivshistoria.
Sidan hittar du här

Glasrikets Skatter - En ekonomisk förening som bildades 2009. Glasrikets Skatter har köpt Orrefors Glasbruks samlingar och arkivmaterial av Orrefors Kosta Boda. Föreningen verkar för att säkerställa att den svenska historiska glasskatten från Orrefors bevaras intakt. Föreningen Glasrikets Skatter visar upp delar av samlingen för svenska folket och turister från när och fjärran i utställningshallen i Orrefors.
Sidan hittar du här

Sveriges Glasmuseum - Sedan 1995 en separat del av Smålands museum. I utställningarna kan besökaren följa det svenska glasets utveckling från äldsta tid till nutid. De permanenta utställningarna kompletteras med tillfälliga utställningar ofta med fokus på enskilda formgivare eller ett speciellt glasbruk.
Sidan hittar du här