Gävle Walk of fame

Våren 2020 drogs en kampanj igång där Gävleborna bjöds in att nominera personer som kunde platsa i Gävles Walk of fame. Detta resulterade i över tusen inkomna nomineringsförslag och ur detta gedigna underlag med både nutida och historiska personer skulle juryn rösta fram sjutton personer. En av de sjutton blev Gunnar Cyrén, vilket vi är mycket glada över. 
Syftet med installationen är att uppmärksamma profiler med Gävleanknytning som på något sätt satt staden och kommunen på kartan. Här presenteras ett urval av kända Gävleprofiler – nutida och historiska. Walk of Fame invigs i november 2020.
Walk of fame är en permanent installation med sjutton spegelsilhuetter av kända Gävleprofiler som pryder Drottninggatan i Gävle.


Gunnar Cyrén nomineras för sitt fantastiska skapande av glas - både som konst och som bruksföremål. En av Sveriges främsta glas- och silverdesigners. Nobelservisen är bara en av hans senare välkända alster. En av våra stora glaskonstnärer samt även duktig musiker. Det behövs väl ingen närmare presentation egentligen. Gunnar Cyrén är född i Gävle och avslutade sina år i Gävle.

Övriga Gävleprofiler enl nedan:

1. Lars Åke ”Babsan” Wilhelmsson
2. Birgit ”Rock-Olga” Magnusson
3. Moussa N’Diaye
4. Viktor Th. Engwall
5. Sara McManus
6.”Jag”
7. Nicklas Bäckström
8. Rolf Lassgård
9. Agnes von Krusenstjerna
10. Joel ”Joe Hill” Hägglund
11. Lasse Wennman
12. Titti Schultz
13. Thomas Di Leva
14. Stig Gavlén
15. Anna-Lisa ”Storveta” Hillbom
16. Rickard Olsson
17. Gunnar Cyrén
18. Karolina Själander